|
||
DİSK Genel-İş Adana 1 No’lu Şubesi; Gecikmiş alacaklar ödenmelidir | ||
DİSK Genel-İş Adana 1 No’lu Şubesi; Gecikmiş alacaklar ödenmelidir | ||
EKONOMİ Haberi | ||
![]() |
||
Adana’da Seyhan Belediyesi işçileri, 18 aydır yaşadıkları ekonomik ve idari sıkıntıları dile getirmek için basın açıklaması düzenledi.
“250 Bin TL’yi aşan alacaklarımız ödenmedi” Kalik, Mart 2024 yılından bu yana mesailerin ödenmediğini iddia ederek, “Mart 2024 yılından bu yana ödenmeyen mesailer ve hala ödenmemiş olan tediyemizi hesaba katınca, en düşük alacağı olan isçimiz için 70.000 TL'lerden başlayan ve mesaili çalışan işçimiz için 250.000 TL'leri açan alacaklar ortaya çıkmıştır. Bu alacakların ödenebilmesi için söz verilen vergi dönemlerinin ilki geride kaldığı halde, mali durum sizlere tarif ettiğimiz şekildedir. Önümüzdeki yeni vergi döneminde de bu alacakların ödenmesiyle ilgili, işveren tarafından hiçbir umutlu geriye dönüş, maalesef yoktur. Önümüzde yeni bir Toplu İş Sözleşmesi sürecine girerken, bir buçuk senedir dişimizi sıkarak taşıdığımız bu yükü, hala nasıl sırtlanabiliriz? 250.000 TL'yi aşan bir alacağı olan borç içindeki bir işçi, geleceğe nasıl güvenle bakabilir?” Ersoy Kalik, Seyhan Belediyesi işçileri adına taleplerini şöyle sıraladı: Seyhan Belediyesi işçilerinin gecikmiş alacakları bir an evvel ödenmelidir.
|
||
|
||
Etiketler: DİSK, Genel-İş, Adana, 1, No’lu, Şubesi;, Gecikmiş, alacaklar, ödenmelidir, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.