Son dakika haberleri. Ankara Sivas hızlı tren ne zaman açılacak? Ankara Sivas Hızlı Tren seferleri ne zaman başlayacak? 405 km'lik Sivas Ankara demiryolu seyahat suresi 10 saatten, ortalama 2 saate, İstanbul-Sivas arası ise, 5 saate düşecek.
Yozgat Ankara hızlı tren kaç saat?
Yurdu Demir ağlarla ören YHT Ankara Sivas projesi bittiğinde, aynı hat üzerindeki Ankara-Yozgat arası da takribi, 55 dakikaya düşmüş olacak
Ankara Sivas hızlı tren hattı hangi firma yapıyor?
Ortalama maliyeti 493.560.634 lira olan projeye 289.833.710 lira teklif vererek ihaleyi
Doğuş İnşaat firması kazanmıştı. İhaleye katılan firmalar sırasıyla;
Akyapı İnşaat
Acciona
Dalgıçlar – Nuhoğlu İnşaat
Güven – Fermak – Koçoğlu İnşaat
Gülermak A.Ş. – Condotte
Mapa – Limak – Kolin – Cengiz İnşaat
Mürsel İnşaat – Yertaş İnşaat
Nurol İnşaat
Özka İnşaat
Porr Bau – Altındağ İnşaat
Tekfen İnşaat
Tisan – Açılım – Seza İnşaat
Vianini – Peker İnşaat
Yapı Merkezi
YSE Yapı
Bakan Adil Karaismailoğlu
Yüksek hızlı trenler hakkında değerlendirmede bulunan
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleri yemekli toplantıda bir araya geldi komisyona ait üyelerin soru, görüş ve önerilerini yanıtladı.
Yatırımlar Sürecek
Son yıllarda demir yolu yatırımına önem ve ağırlık verdiğini belirten Karaismaioğlu, Bakanlığın proje ve yatırımlarının sunumunda şunları izah etti. "Yatırımlarda demir yolu biraz daha yukarı çıkıp kara yolu biraz daha aşağı inecek ama özellikle Anadolu'daki kara yolu yatırımlarımız devam edecek. Dengede tutarak yatırımlarımızı sürdüreceğiz." dedi.
Bakan Karaismailoğlu, yapılan bu demir yolu yatırımlarının maaliyet ve iş gücü olarak zaman alan işler olduğunu belirterek;
Yht de Son Durum
"Yazın
Ankara-Sivas hattı'nı hizmete açacağız. Konya'yı Karaman'a bağlayacağız. Bursa'yı Ankara-İstanbul hattına bağlamak için çalışmalar devam ediyor. Mersin-Gaziantep arasında yine altyapı çalışmaları devam ediyor. Üstyapı ihalesini de yaptık. Konya'yı Mersin'e bağlayan hattı tamamladığımızda demir yolları ağımızı genişleteceğiz. Yük hatlarında önemli çalışmalarımız var. Sanayi bölgeleri ve limanları demir yolu ağlarına bağlayıp, üreticinin lojistik maliyetlerini düşürme amaçlarımız var. Hava yollarında ise altyapımızı oluşturduk." dedi.
Altyapı Çalışmaları
Yapılan yatırımların yuzde 82 sini devlet bütçesiyle kalan yüzde 18'lik kısmının ise yap işlet devret modeliyle finanse edildiğine de değinen Karaismailoğlu, "Bütün projeleri bir anda hayata geçirmek mümkün değil. Arkadaşlarımız fizibilite çalışmaları yapıyor. Dört bir koldan ülkemizin her bir noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşa en iyi hizmeti sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Komisyon üyelerimizle istişare etmek, görüş alışverişinde bulunmak için toplandık. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İBB'den 4 Yaş Ve Altında Çocuğu Olan Annelere Ücretsiz Ulaşım Kartı
Toplu ulaşım başkanı; Elektrikli scooter'lara düzenleme yapılmadan trafiğe çıkmaları riskli